Gezonder leven met biologische producten

Kwaliteit en duurzaamheid van onze producten

Wij kiezen graag voor kwaliteit en duurzaamheid door ook biologische producten te verpakken. Zo zorgen we ervoor dat de smaak en de levensduur van de producten optimaal blijven en de consument kan genieten van uw fruit en groente.

Milieubewuster

Biologisch is de meest duurzame manier om groente en fruit te produceren. Het is milieubewuster, natuurlijke hulpbronnen worden in stand gehouden, het platteland blijft leefbaar en de voeding is vele malen gezonder! Wij houden zelfs rekening met het milieu bij het laseren van de producten. Dat doen wij door een laserbrander, waarmee veel bespaard kan worden op papieren labels.

Waarom verpakken van biologische producten

Wij verpakken groente en fruit altijd op de meest duurzame wijze, waarbij kwaliteit en de wens van de klant voorop staat. Omdat steeds meer consumenten vragen naar biologische producten, willen wij u als klant ondersteunen in het verpakken van groente en fruit.

Daarnaast brengen biologische producten veel voordelen met zich mee. Zo is het gezond om biologische producten te eten, werken we gezamenlijk aan een beter ecosysteem en zorgen we voor de gezondheid van bodem, plant, dier en mens.

Kwaliteit voor het gehele verpakproces

Om biologische producten te verpakken, moet een bedrijf goedkeuring krijgen voor zijn/haar kwaliteitsplan dat van te voren ingediend moet worden bij de controledienst. Aan de hand van het kwaliteitsplan wordt een certificaat toegekend. Met dit certificaat hebben wij het recht om biologische producten te verpakken.

Kenmerken biologische producten

Voor een biologische certificering moeten producten voldoen aan biologische kenmerken. Onder deze kenmerken vallen: 

  • Producten moeten voor minimaal 95% uit biologische ingrediënten bestaan.
  • Er moet duidelijkheid bestaan over de oorsprong van de ingrediënten.
  • Geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.
  • Kunstmest mag niet gebruikt worden voor de producering.                            

De biologische kenmerken worden meegenomen in het gehele proces waarbij een certificering wordt toegekend aan een bedrijf. Zo voldoen al uw producten en onze gehele werkwijze aan de biologische certificering.

Cool Port Packing Rotterdam 
Bezoekadres: Albert Plesmanweg 250, 3088 GD Rotterdam - Havennummer 2450
Navigatieadres: Albert Plesmanweg 200
010-3132786 - info@cppr.nl

© Cool Port Packing Rotterdam - DisclaimerGeneral conditions